Nas danasnji rucak,mnogo ukusni i socni,od njih su samo ostali prazni tanjirici…
Sastojci:
- 960 g krompira (na cetvrtine isjecenih)
- 2 sargarepe (na kolutove,140 g)
- 1 luk (100 g)
- 100 g isjeckanog paradajza
- 2 velike kasike ulja
- vegeta,tymijan
- crvena paprika,persun….
- 1 velika kasika paradajz pirea
- 250 ml vrele vode
- 280 g graska (iz hladnjaka,ili konzerva)
- 150 ml mljeka
- sir po zelji
Priprema:
U vecu serpu zagrijati ulje, proprziti luk zajedno sa paradajzom i sargarepom, dodati krompirice, paradajz pire, zaciniti sa vegetom i zacinima po zelji, mjesati da se malo zapece, pa dodati vrelu vodu, dobro izmjesati da baci koji kljuc, tako otprilike nekih 15 minuta.Sad dodati grasak, opet izmjesati, pa dodati mljeko, isjeckani persun i malo timyjana, probati jeli slano, dodati jos zacine.
0 komentari:
Objavi komentar