Potrebno je:
Za koru:
3 belanca
180 gr šećera
Za fil:
600 gr malina ( 500 gr za fil + 200 gr za posipanje po filu))
1 kesica želatina od 10 gr
2 kašike vode
3 žumanca
125 ml belog poluslatkog vina
4 dcl slatke pavlake
100 gr bele čokolade
Priprema:
Umutiti 3 belanceta sa 180 gr šećera i 1 kašikom sirćeta, Masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno obložena papirom. Rernu zagrejati na 200 stepeni staviti kalup, smanjiti temperaturu na 100 stepeni i sušiti 2 sata. U posudu staviti 1želatin dodati 2 kašike vode i ostaviti da nabubri. U mutiti penasto 3 žumanca sa 120 gr šećera, dodati 125 ml vina i na pari kuvati da se zgusne ( malo će se zgusnuti), skinuti sa vatre i dodati nabubreli želatin i mešati malo da se želatin istopi. Ostaviti da se ohladi. 500 gr malina izblendirati i ispasirati da ne bude koštica. Umutiti 4 dcl slatke pavlake, dodati hladan fil od žumanaca. Masu podeliti na 2 dela u jedan deo dodati 100 gr istopljene bele čokolade a u drugi deo ispasirane maline. Suvu koru od belanaca staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm, preko fil sa belom čokoladom pa preko fil sa malinama. Poredjati maline i blago ih viljuškom utisnuti u fil. Ostaviti tortu u zamrzivač preko noći da se zamrzne i koristiti.
0 komentari:
Objavi komentar