četvrtak, 13. srpnja 2017.

STARINSKA (DANSKA) SALATA OD KRASTAVACA – BLAGOG KISELKASTO, SLATKOG OKUSA. SALATA KOJA SE BRZO NAPRAVI I KOJA SE MOZE JESTI DAN NAKON SAME PRIPREME.

Fotografija korisnika/ce Bakini Recepti.

Sastojci:

  • 3 velika salatna krastavca
  • 2 zlice soli
  • 3 dl bijelog vinskog octa 5%

  • 2 dl secera
  • 2 dl vode
  • malo papra
Priprema:

Ocat, secer i papar preliti sa kipucom vodom i mjesati dok se secer ne otopi. Krastavce oprati i zajedno sa korom isjeci na tanke listice. Koristim ribez za kupus. Posuti sa soli, dobro izmjesati i ostaviti 10 min. da puste vodu. Rukama iscijediti krastavce od viska vode koju su pustili.

Preliti ih sa ocatnom vodom, izmjesati i ostaviti najmanje 1/2 sata da se svi sastojci prozmu.
Sipati u staklenke koje ste predhodno isprali u kipucoj vodi, zaliti preostalom vodom, zatvoriti i cuvati u hladnjaku do koristenja. Danci je najvise jedu uz ristet hotdog.

Posluživanje:

Odlicna je uz naglo pecenu piletinu, krompir i umak.

0 komentari:

Objavi komentar