utorak, 18. srpnja 2017.

SPECIJALITET MAKEDONSKE KUHINJE KOJI MOŽETE NAPRAVITI ZA 20 MINUTA



Sastojci

  • 600 gr. feta sir
  • 200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)

  • 200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
  • 200 gr. šampinjone
  • kečap
  • origano
Bešamel:
  • 60 gr. margarin
  • 3 kašike brašna

  • 1/2 l. mlijeka
Priprema:

Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne. Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu. Prelijte sa polovinu od bešamela. Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera. Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer. Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju. Poslužite odma.

0 komentari:

Objavi komentar