ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

SAVRŠENSTVO U PAR JEDNOSTAVNI KORAKA


Sastojci:

  • 250g Glatkog brašna Podravka
  • 120g Šećera ( kristal)
  • 1 Vanilin šećer Dolcela

  • 1 Prašak za pecivo Docela
  • 4 žlice kakaa u prahu Dolcela
  • 1 čajna žličica Sode bikarbone Dolcela

  • 200g čokolade za kuhanje
  • 100ml suncokretovog ulja
  • 240ml mlijeka
  • 1 cijelo jaje
Priprema:

U jednoj posudi pomiješati brašno, kakao, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu i vanilin šećer.
U drugoj posudi smiksati jaje te mu dodati mlijeko i ulje. Mješavinu suhih sastojaka postepeno dodavati u drugu posudu te sve zajedo dobro izmiješati da se sastojci sjedine. Čokoladu isjeckti na komadiće te većinu kuhačom umiješati u smjesu. Smjesu uliti u kalupe (otprilike do pola kalupa) te posuti sa ostatkom čokolade. Peći 20min na 200 stupnjeva


0 komentari:

Objavi komentar