petak, 21. srpnja 2017.

PILEĆA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA



Sastojci

  • 1 celo pile ili komadi pilećeg mesa
  • 3 šargarepe
  • 3 korena peršuna
  • ½ korena celera

  • 1 crni luk
  • so
  • biber
  • Griz knedle

  • 1 jaje
  • so
  • 5 kašika griza

Priprema:

U veliku šerpu nalijte vodu, pa ubacite pileće meso, celu šargarepu, luk, koren peršuna i koren celera. Treba dodati još so i biber. Sve treba da kuva na umerenoj temperaturi oko 1-1,5 h. Pažljivo procedite supu, tako da se povrće i meso izvade, a ostane bistra supa. Kasnije vratite kuvanu šargarepu u supu, a ostalo meso i povrće poslužite uz ručak. Vratite bistru supu na ringlu da kuva na umerenoj temperaturi , a zatim stavljate u supu testo za griz knedle.

Griz knedle:

Penasto umutite belance jajeta, a potom mu dodajte žumance, prstohvat soli i 5 kašika pšeničnog griza. Umutite sve i ostavite da stoji par minuta, pa malom kašikom odvadite knedlice i sipajte u supu. Knedlice će da se uvećaju u vreloj supi i postaće prave griz knedle. Kuvajte još 5 minuta i vaša pileća supa sa griz knedlama će biti gotova.

0 komentari:

Objavi komentar