Sastojci
- tamna krema
- 300 ml slatkog vrhnja( pravo ne biljno)
- 100 g tamne čokolade ( 60%)
- 100 g mliječne čokolade
- svijetla krema
- 200 ml slatkog vrhnja( pravo ne biljno)
- 175 g bijele čokolade
- preljev od višanja
- 250 g smrznutih višanja ( može i iz kompota)
- 4 žlice šećera (pune)
- 200 ml vode (ili sok iz kompota)
- 1 žlica gustina ( puna)
- 2 žlice višnjevca
Priprema
Za tamnu kremu zagrijte 300 ml slatkog vrhnja, ali nesmije zakipiti. Prelijte vrhnjem izlomljenu mliječnu i tamnu čokoladu i mješajte dok se čokolada ne otopi. Ohladite sat vremena na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u hladnjak na 4-5 sati ili preko noći. Za svijetlu kremu zagrijte 200 ml slatkog vrhnja, ali nesmije zakipiti. Prelijte vrhnjem izlomljenu bijelu čokoladu i mješajte dok se čokolada ne otopi. Ohladite sat vremena na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u hladnjak na 4-5 sati ili preko noći.. Nakon 5 sati ili sljedeći dan izvadite svijetlu i tamnu kremu iz hladnjaka i svaku zasebno izmiksajte kratko mikserom. Rasporedite tamnu kremu u čaše, a nakon toga i svijetlu kremu te stavite u hladnjak. U vodu stavite gustin, šećer i cimet te dobro izmješajte da nebi bilo grudica i kuhajte dok se malo ne zgusne. Dodajte višnje i prokuhajte još minutu dvije. Maknite sa vatre i dodajte višnjevac i ohladite. Prelite po čokoladnim kremama i još kratko ohladite u hladnjaku.
Posluživanje
Ja sam posložila u 4 čaše
0 komentari:
Objavi komentar