četvrtak, 13. srpnja 2017.

KRAFINI – KROASAN MAFINI



Potrebno je:

  • 140 gr vode
  • 7 gr suvog kvasca
  • 50 gr šećera
  • 50 gr istopljenog putera

  • 1/2 kašičica soli
  • 300 gr brašna
  • 150 gr omekšalog putera

Priprema:

U mlako mleko staviti suvi kvasac i 50 gr šećera. Da stane 5 minuta pa dodati, so, 50 gr istopljena putera i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi. Testo kad nadodje, podeliti na 6 delova, oblikovati loptice pokriti providnom folijom i da stanu 15 minuta. Uzeti 1 lopticu testa i blago posuti brašnom oklagijom razvaljati veličine 25 x 50 cm. Razvaljano testo je tanko kao providno.

Testo prstima premazati sa 25 gr omekšala putera ( od ukupno 150 gr), i uviti u rolnicu. Rolnicu uzduž prerezati na pola i svaku polovinu uviti u puđ rezana strana da je okolo. Staviti u kalup za mafine. Tako uraditi sa svim lopticama testa. Izadje 12 krafina. Ostaviti da stanu 60 minuta i peći na 180 stepeni 25 minuta. Pečene posuti šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar