SASTOJCI:
za tijesto:
200 g maslaca
300 g +2 kašike brašna
100 g šećera u prahu
4 kašike kakaa
za fil
0,5 dl sl. pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
PRIPREMA:
1. Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.
2. Izmiješati brašno, 300 g i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.
4. Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.
5. 50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji.
6. Preporuka veteran a i moja lična preporuka je da se radi dupla doza jer, kaže veteran, "nestaju u trenu"
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar