utorak, 11. srpnja 2017.

NAJUKUSNIJE KREMENADLE U FINOJ MARINADI...RECXEPT KOJI VRIJEDI SVAKOG TRUDA



Potrebno je:
5 svinjskih krmenadli


so, mleveni biber
Za marinadu:
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica senfa
2 kašike ulja
2 kašike balzamiko sirćeta
1/2 dcl jabukovog sirćeta

2 prstohvata ruzmarina
1 kašika smedjeg šećera
1/ dcl vode
Priprema:

Krmenadle odvojiti od kosti, istući tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Sastojke za marinadu pomešati, krmenadle uvaljivati u marinadu sa obe strane i redjati u posudu za pečenje. Preostalu marinadu preliti po krmenadlama i ostaviti da stane  30 minuta. Peći na 200 stepeni 15 minuta, prevrnuti ih na drugu stranu i peći još 15 minuta. Služiti uz pire krompir ili kao ja uz kuvanu rižu i tikvu.


0 komentari:

Objavi komentar