subota, 15. srpnja 2017.

LAKA I BRZA PRIPREMA IDEALNA VEČERA I KAD SE OHLADI: PITULJICE



Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama :)))

SASTOJCI

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 250 g punomasnog sira
  • 2 jajeta

  • malo ulja
  • i jos oko 1 dl ulja za przenje
PRIPREMA:

Umutiti jaja sa sirom u penastu masu. Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za premazivanje kora, dodati malo ulja. Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.

Premazati koru celom duzinom filom od sira, saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu. Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene. Posluziti uz jogurt.
Izvor:   www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar